Bezield Vrouwelijk Leiderschap

 

Dit is een programma speciaal voor jou: de bezette vrouw met een positie aan de top, met ambitie en een verlangen naar meer impact in je organisatie en in je persoonlijke leven.

Het is een leergang Persoonlijke Leiderschapsontwikkeling voor vrouwen aan de top, of vrouwen op weg naar de top.

Je leert je persoonlijke missie meer vorm te geven, omdat je kennis krijgt van zowel het gedrag van mensen als van de natuurwetten, die beide van invloed zijn op alles wat je doet.

Je komt in een veilige groep van collega’s die net zo hard werken als jij. Ook zij hebben behoefte aan inspiratie, gelijkwaardige uitwisseling en de laatste inzichten op het gebied van gedrag, persoonlijke ontwikkeling en de verbinding tussen lichaam en geest.

Het brengt je ook inzicht in de 7 karakterstijlen (gedragspatronen) die nodig zijn voor bewust leiderschap.

Meditatie en Essentiewerk

Dit onderdeel van de leergang is bewustzijnsontwikkeling en is gebaseerd op:

 • Zelfherkenning en reflectie
 • Mindfulness en stress-reductie
 • De verbinding tussen lichaam, gevoel, denken en geest
 • De relatie tussen persoonlijke spirituele ontwikkeling en de dagelijkse praktijk in leven en werk

Er wordt gebruik gemaakt van inzichten en ervaringen uit verschillende tradities. De informatie wordt van oudsher vooral mondeling en aan de hand van oefeningen en meditaties overgedragen.

Meditatie biedt een ingang naar ontspanning, aanwezigheid en eenheidservaring. Het biedt een betere balans tussen lichaam en geest. Door regelmatig te mediteren kan er een steeds diepere stilte ontstaan, waarin je je verbonden en kracht voelt met jezelf en je omgeving. Dit helpt meer bewustzijn op te bouwen over wie je bent en over de levenspatronen die je hebt opgebouwd. Je leert je voller te verbinden met je eigen kwaliteiten, levensrichting en je werk.

 

JA, ik meld mij aan voor tips & artikelen!

En ontvang het e-book ‘Karakterintelligentie, het kompas voor persoonlijke effectiviteit’.

Vul onderstaande velden in en ontvang het e-book direct in je mailbox.

dit veld niet invullen s.v.p.

Karakterstijlen

Om als vrouw aan de top effectief te zijn, is het van waarde de karakters te herkennen van de mensen met wie je werkt. Onderliggende interacties en dynamieken worden in één klap jou duidelijk. Hierdoor is een betere sturing mogelijk, waardoor mensen beter gaan samenwerken. 

Er is een samenhang tussen houding-, gedrag- en gedachtepatronen en het is gekoppeld aan psychologische ontwikkelingsfasen. 

Iedereen ontwikkelt een karakterstijl. Het ontstaat als het gevolg van een ‘ontwikkelingsblokkades’. Vanaf zeer jonge leeftijd beschermt het kind zich – dus ook letterlijk, fysiek – tegen (emotionele) pijn. Ieder psychisch gezond mens heeft alle karakterstijlen in zich. Echter iedereen heeft zijn/haar voorkeursstijlen en dat uit zich afhankelijk van de situatie waarin men zich bevindt. 

Een directeur zal een andere fysieke en psychische houding aannemen als hij het jaarverslag aan zijn aandeelhouders presenteert, dan wanneer hij in het weekend met zijn kinderen of kleinkinderen speelt.

Toepassingen

Je leert de hoofdaspecten van de karakterstijlen herkennen. Je doet oefeningen om bij de mensen om je heen hun dominante karakterstijl te ontdekken en de juiste manier van communiceren toe te passen.

Door je communicatie op de karakterstijl van bijvoorbeeld je medewerker af te stemmen, zal je ineens veel effectiever worden. Ineens ‘begrijpen’ ze je en dat wat je wilt dat er gebeurd wordt meteen in daden omgezet. Ook het omgaan met bijvoorbeeld commissarissen en financiële analisten wordt een stuk gemakkelijker. Aandeelhouders zullen meer waardering voor je hebben. Het begrijpen van de karakterstijlen en het kunnen toepassen is een verrijking van je eigen welzijn en geeft je meer zelfvertrouwen.

Je zult alom meer gewaardeerd worden door deze inzichten. Je wordt als leider meer bewust van jezelf en je omgeving en zult je meer zelfverzekerd voelen.

Doelen

De opleiding wordt gegeven vanuit een lichaamsgericht en integratief kader.

Je ontwikkelt meer:

 • Balans, rust, ontspanning en aanwezigheid in je werk
 • Contact met je essentie, kwaliteiten en levensrichting
 • Helderheid, vitaliteit en geïnspireerd handelen; bewust leiderschap
 • Vermogen om te werken met energie, meditatie en healing
 • Visie, zelfkennis en levenswijsheid
 • Kennis en bewustzijn van hoe jezelf en andere personen energetisch zijn opgebouwd
 • Vermogen om als vrouwelijke leider noodzakelijke veranderingen door te voeren door middel van het toepassen van Bezield Leiderschap
 • Inzichten in karakterstijlen en daardoor een betere communicator. Je wordt er als leider meer bewust van en zelfverzekerd.

Achtergrond

De opleiding wordt gegeven door drs. Yvette Hooites Meursing. Zij is verbonden aan de Internationale School voor Spirituele Psychologie (ISSP), een samenwerkingsverband voor kwalitatief onderwijs op het gebied van meditatie, innerlijke groei en bewust zijn.

In Nederland is de opleiding erkend door het CPION en ingeschreven bij het CRKBO.

Yvette geeft tevens de opleiding ‘Meditatie & Spirituele Psychologie’, voortbouwend op de kennis, structuur en ervaring waarmee Bart ten Berge van het ISSP en Bob Moore uit Denemarken de opleiding hebben vormgegeven. Tevens is zij opgeleid in meditatie en healing door Deepak Chopra, waardoor zij zijn kennis op dit gebied als leraar mag doorgeven. Daarnaast is zij geschoold op verwante beroepsterreinen als: karakterologie, psychologie, psychotherapie, rouw- en traumatherapie, didactiek, coaching en supervisie.

Energieleer

 • Je leert hoe het energieveld is opgebouwd en hoe dat is gekoppeld aan jouw lichaam en geest.
 • Je leert de werking kennen van de verschillende aura’s, de zeven hoofd-chakra’s en die van vele andere punten en energiestromen.
 • Je leert hoe je werkstress kunt beheersen door de eigen energie-stromen te beïnvloeden
 • Je leert werken met energie en het zelf-herstellend vermogen van het lichaam.


Je leert werken met energie en healing, bij jezelf en bij anderen zodat je meer invloed op jezelf en op relaties om je heen hebt.  Je ontwikkelt je vermogen om vanuit je zintuigen en intuïtie waar te nemen en te volgen wat in het moment het meest passend is.

Je leert gebruik te maken van de natuurlijkheid waarmee energie zich om en door het lichaam beweegt. Zo bied je ondersteuning bij processen van herstel, balancering en ontwikkeling, bij jezelf, en mogelijk ook later bij anderen.

Wil je meer weten?

Aanvraag informatie 'Bezield Vrouwelijk Leiderschap ’

Bekijk ook